járműhajtó akkumulátorok és töltők

Ciklusálló meghajtó akkumulátorok, elektromos hajók és csónak hajtások, ipari takarító-, emelő- és munka gépekben, csörlőkben, elektromos golfautókban, kerekesszékekben (IEC 60254 és IEC 61982, IEC 62928) alkalmazott trakciós akkumulátorok. A teljesen kapacitív üzemmódban, ciklikusan üzemeltetett akkumulátorok töltéséhez megfelelő töltőárammal és szabályozott (DIN 41773) töltési karakterisztikával rendelkező akkutöltő szükséges.

Meghajtó akkumulátorok

A meghajtó vagy vontatási akkumulátorok (IEC/EN 60254, EN 61982) az egyenáramú villanymotorral hajtott járművek hajtására és az elektromos fogyasztóik működtetésére szolgáló energia tárolók. A felhasznált energiát működtetéskor az akkumulátor telepben tárolt energia biztosítja. A felhasznált energiát elektromos hálózatból vagy más áramforrásból akku töltő berendezéssel ciklikusan vissza pótolni szükséges. A töltetlenül tárolt akku tároló képessége, kapacitása maradandóan lecsökkenhet.

 • Banner Traction Bull Bloc

  BANNER Batterien munka akkumulátorok

  A népszerű autó akkumulátor gyártó szabadidő és lakóautókhoz, kisgéphajókhoz készített hagyományos karbantartást igénylő folyadék elektrolitú Energy Bull akkumulátorai mellett magas minőségű PzS páncélcsöves hajtó akkumulátorokat is forgalmaz.

 • DYNO-akku

  DYNOEUROPE meghajtó akkumulátorok

  A sikerszériának tekinthető tartós VRLA-AGM és GÉL akkumulátor típusaik után 2018-tól már kínálatunkban szerepelnek új lítium-vas-foszfát és a DLC EV ólom-karbon-kénsav akkumulátoraik is.

 • Sonnenschein-GF-06-180V

  EXIDE Technologies

  A világ egyik legnagyobb akkumulátor gyártója készíti a CEAC, CHLORIDE, DETA, FULMEN, HAGEN, SØNNAK, SONNENSCHEIN, TUDOR, YORK márkaneveken ismert semi trakciós hobbi folyadék elektrolitú és az ipari ciklusálló és zselés blokk akkumulátorokat.

 • NBA-akku

  NBA meghajtó akkumulátorok

  Magyarországon elsősorban páncéllemezes folyadék elektrolitú és zselés (gél) gondozásmentes ipari blokk akkumulátorairól ismert gyártó, melyek állandó magas minőségét a fejlett gyártásirányítás és a saját ólombányából származó tiszta alapanyag biztosítja.

 • VARTA-akku

  VARTA Professional Deep Cycle és AGM akkumulátor

  Az indító akkumulátorairól ismert gyártó szerényebb képességű folyadék elektrolitú munka (értsd hobbi) akkumulátorai helyett elsősorban a jóval kedvezőbb tulajdonságú AGM deep cycle hajtó akkumulátorait ajánljuk figyelmükbe.

Milyen és mekkora akkumulátort?

39 comments ólom-karbon akku

Ólom karbon kénsav akkumulátorok

Az ólom-kénsav akkumulátorok új generációjában a hagyományos ötvözött ólom lemezek helyett a negatív akkumulátor elektródák az ALABC új eljárása szerint ólom-karbon (grafit, korom, aktív szén, grafén) kompozitból kerülnek összeszerelésre. Ez az új akkumulátor konstrukció minden elődjénél lényegesen kedvezőbb paramétereket biztosít és komoly alternatívát jelent egyes alkalmazásoknál a jóval drágább lítium alapú akkumulátorokénál. Az új fejlesztésű kötött elektrolitú, gondozásmentes és légmentesen lezárt típusaik az AGM és GÉL akkumulátorok töltésére alkalmas akkumulátor töltő berendezésekkel tölthetőek és a kiváló műszaki jellemzőkkel felügyeletmentesen használhatóak.

Akkumulátorok ciklusállóságának összehasonlítása

33 comments akkumulátorok ciklusállósága

munka akkumulátorok

ciklusállóságban javított paraméterű indító akkumulátorok (IEC/EN 60095) emelőhátfalas gépjárművek, munkagépek, kemping és hobbi autók, motoros vizijárművek számára (K20 kapacitás és En indítóáram jelöléssel). Szívósságuk és jelöléseik eltérőek a tisztán elektromos hajtásokhoz készült ipari emelő-, takarító-, és munka gépekben, targoncákban alkalmazott (IEC 60254) magas ciklusszámú trakciós ipari akkumulátorokétól.

Kapcsolattartók

 • +36304745602

  Mucsi Nikolett

  Információk, minőségirányítás, közbeszerzés +36 30 474 56 02

 • +3612062519

  Novák Éva

  Információk, szállítmányozások és pénzügyek +36 1 206 25 19